vardagskonst + nordsjö.

vet ni. för ett tag sedan blev jag tillfrågad om jag skulle vilja göra ett samarbete medNordsjö. och det ville jag, såklart. det kändes helt rätt och rimligt. absolut något som hör hemma i Vardagskonst.

tanken är att rummet till Ebbe-Lou, vårat tidigare sovrum, ska få sig ett lyft. väggar, golv och snickerier. hela baletten. så jag sammanställer just nu en mapp med olika inspirationsbilder och färgskalor.

när vi flyttade in hade vi en målare här som renoverade alla väggar förutom de i vardagsrummet (de är bara målade, rakt av, helt enkelt för att jag inte orkade med mer hantverkare). alla väggar fick slutligen väldigt mjuka grå toner och så var det med det. neutralt och bra. jag som knappt kunde ta mig upp ur sängen ville inte se en färgkarta till, orkade inte engagera mig i att vara personlig, unik, egen och allt sånt där. neutralt, som sagt. toppen.

när jag kom ur graviditeten ville jag börja om på nytt överallt och färdigställa vårt hem. skapa något åt oss att landa i, en trygg bas. stressen får annars ett väldigt hårt grepp om mig när jag inte riktigt trivs. mitt hem är min borg, min själ och mitt lugn. det är också därför jag ofta pratar om när saker och ting kommer på plats. för då landar också någonting annat, inuti mig.

det har varit några vändor fram och tillbaka här vad gäller väggfärger. så till den grad att vi har två olika kulörer nere i förrådet som fått ställas åt sidan och vänta på en annan framtid. det var sådana som valdes i all hast. i en längtan att skapa ordning och nystart. en yr morgon precis när graviditeten börjat göra sig märkbar, en tidig förmiddag efter att Nikita somnat in.

men den här gången finns det ingenting som stressar fram ett beslut hos mig. så jag tar mig tiden, sammanställer det ena och det andra. provar mig fram och känner in. hoppas ni vill vara med.