om att vara gravid igen.

35496178194_d4e52fab6b_h

det känns annorlunda, redan. den här graviditeten börjar på ett annat sätt än den med Ebbe-Lou gjorde. jag går in i vecka fem och har redan börjat må illa, nästan somnat på en parkbänk i Trädgårdsföreningen och jag kan inte äta några särskilda mängder mat utan att må illa. när jag vaknar är magen mjuk och platt (nåja, plattare) och på kvällarna är den stenhård och påminner om en som redan hunnit gå ett par månader och jag tycker den är som allra finast då, när den ser ut som en liten badboll. men alla 'krämpor' är ännu sådant som bara kommer och går och ingenting som står i vägen för vardagen, till skillnad från sist.

med Ebbe mådde jag riktigt bra fram till vecka 9 och sen fortsatte det utåt ungefär fram till slutet. men ja, allting kan ju förändras och ingenting går riktigt att förutspå när det kommer till det här, det har jag ju förstått. dessutom är det ju så tidigt att vi kanske inte ens kommer hela vägen. man vet ju aldrig.

när jag plussade var jag så glad att jag började gråta och sedan dess har jag gått runt och upprepat att jag är lycklig. för det är jag. jag är inte bra på att hålla igen och inte ta ut glädjen i förskott - kompromissen är att jag gör det med en stor dos realism vid sidan av. därför är det svårt att inte vara öppen och berätta om det. jag vill inte vara rädd och krampaktigt gå runt och hålla i min hemlighet för mig själv för att kanske... och om det vill sig illa så kommer jag förmodligen vilja prata om det med.

jag ser verkligen fram emot att få revansch på min förra graviditet - att dela den med mina vänner, att dokumentera mer och att njuta mer av den så gott det går. och jag längtar efter att få ta fram alla lådor med kläder vi hade åt Ebbe. jag har sparat allt - babynestet som min kusin sydde, leksaker, bodys - ja allt. det är ytterst få saker vi kommer behöva köpa.

visst märker ni, att jag går igång på det här? att jag är glad? att jag är uppe i det blå och att framtiden liksom bubblar ur mig? jösses, jag hoppas det här går vägen, att den här graviditeten får fortsätta. för i så fall tror jag att tiden framför mig kommer att vara oerhört fin.

ps. ja, hela outfit-idén har jag klippt från Elsa Billgren. omöjligt att låta bli när jag redan hade allt till den här ursnygga kombinationen i garderoben.