Lomelinos pajer, en trädgårdsbukett och ett recept

jag har fått en ny bok till receptsamlingen, när vi var i Skövde, eftersom det var Mors dag och den här gången blev det Lomelinos pajer. och jösses vilken tiopoängare till bok - bilderna är så vansinnigt vackra och inspirerande, nästan (men bara nästan) mer än själva recepten.

jag fick även med mig en blombukett, plockad i mina svärföräldrars trädgård. drömmer förresten så mycket om att ha en egen trädgård någon dag, men det är fortfarande ett tag kvar för jag ska bara och jag ska bara...

jag har inte tagit mig tiden att baka något mer ur boken än ett pajskal. eller bakat och bakat, mer mixat samman är det väl jag har gjort.

egentligen hade jag velat följa receptet till punkt men jag hade inte riktigt tid så jag gjorde en egen variant, en som gick lite fortare, med tryffel och vispgrädde;

Pajskal 11 st ballerina kladdkaka 35 g smör

Bryt kakorna och mixa dem Smält smör och blanda med kaksmulorna till en deg. Tryck ut degen i en liten springform (ca 20 diameter)

Chokladtryffel 125 g mjölkchoklad 125 g mörk 70% choklad 1,5 dl vispgrädde 1 msk smör

Koka upp grädde Hacka chokladen Häll grädden och smöret över chokladen, rör om tills det blir slätt.

Bre först tryffeln över pajbottnen, därefter grädden och avsluta med kakao.