Randiga dukar, fluffiga fåtöljer, soliga kontraster och röda bord.

Så, jag var i Göteborg för ett tag sedan. Jobbade med Malin på Da Matteo, åt lunch på Wolfgang och strosade i affärer. Plockade med mig ett par inspirationsbilder hem, som jag tänkte vi kunde titta lite på här.

Jag har en grej för randigt. Ville omedelbart köpa duken, men kunde inte berättiga en haklapp till barnen för 3900 kronor. Då tänker man kanske att ”underläggen faktiskt är till för allt som barnen spiller” och då undrar jag ”men har du sett barn äta eller? Delar ut pris till alla som tappar mat inom exakt angiven radie”. Men oavsett, älskade den. Särskilt med den blå karaffen till.

Färgskalan här hade kunnat bli lite blek i vanliga fall, men istället blev det tvärtom med ljuset som skapar skuggor här och var. Kanske att jag hade velat peta in något grönt. Som en stor klängväxt på skåpet, eller nej jag hade målat skåpet grönt. Ja, så hade jag gjort. Fint förresten med organisk form på det rejäla bordet och mixen med de olika texturerna i matta och fåtöljer.

Mmmm rött bord. Ville omedelbart måla om vårt köksbord. Tills jag kom på att jag redan gjort det en gång och trivdes med det i ungefär en vecka. Men fint är det. Särskilt här med det varma bruna och det krispigt vita till.

Älskar den här möbleringen. Så mysigt och inbjudande. Jag är visserligen aldrig i vardagsrummet för att barnen har tagit över det (har jag verkligen nämnt barnen tre gånger i det här inlägget?), men drömmer om att få tillbaka det någon dag och ha vuxet sällskap där, som inte gömmer choklad i soffspringorna eller spiller ut Fanta på mattan. Då vill jag ha soffor mot varandra och två bord där emellan – ett för fina saker och ett för champagneglasen och kanelbullarna.

Prenumerera
Avisera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer