Inspiration för vasen Flood från House Doctor

I julas fick jag vasen Flood, och den står fortfarande oanvänd, eftersom jag inte riktigt vet vad som passar i den. Och jag har inte riktigt orkat ge mig in på några spektakulära blomsterarrangemang, som känns helt orimliga till vardags. Det finns inte heller jättemycket inspiration men nu har jag hittat ett par favoriter, som jag tänker kan vara till användning för fler än mig.

Bild från Dora

Mimosa är en av mina favoriter, dessvärre hinner den alltid torka innan jag ens kommit innanför dörren. Synd, men den är fin ändå och gör sig bra torkad. Jag tror till och med att jag har en kvist på kontoret som stått där sedan jag flyttade in. Mimosan kostar en slant och är bara tillgänglig under en viss period av året, tror det är ungefär en kvart i februari, men är inte helt säker. I vilket fall – perfekt att torka och ha länge i den här typen av vas.

Bild från Oslo Deco

Brudslöja passar liksom Mimosan, att torka. Men jag skulle nog låtit kvistarna vara lite längre och haft några fler så det blev mer av ett moln.

Bild från Floramor och krukatös

Här finns en fin bas som håller länge och som torkar fint, kombinerad med snittblommor som går att byta ut då och då. Men det kräver att resten får torka upp ordentligt mellan varven, så de inte står konstant i vatten och till slut möglar.

Bild från SMOKK Furniture

Franska tulpaner, anemoner och vallmo, så vansinnigt fina blomsorter. Men dyra och kanske inte en bukett man byter ut på fredagarna, men skulle absolut kunna unna mig en sådan mix då och då. Fint att blommorna får följa vasens form och bli en sorts förlängning av den.

Bild från Dora

Det här blir kanske en varianten jag provar först – en stökig bukett i olika nivåer.

Bild från Floramor och krukatös

Här har vi en klassisk kombination – det hårda och rustika med skira och spretiga. Ett jättefint alternativ för den som bara vill ha in lite grönt. Men jag funderar på hur hållbart just de här blommorna (som jag inte vet namnet på), jag har ett vagt minne av att de nickar till ganska fort. Men jag är inte säker. Själv skulle jag nog använt mig av mer robusta grenar och kvistar.

Bild från Ida Hjalmarsson

Och detta. Som ett fyrverkeri med spretiga, bugande, skira och mer praktfulla blommor på olika nivåer.

Prenumerera
Avisera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Rulla till toppen