dovt, cirkus och nya toner. på alla plan.

 

jag har ju berättat för er om mitt samarbete med Nordsjö som går ut på att jag ska måla om Ebbe-Lous rum. väggar, golv och snickerier ska få sig en ny klädsel.

mörkt, cirkus rött, gult och pasteller med mycket grått i. Lieke van der Vorst, med andra ord. min allra största inspirationskälla vad gäller färg. i leksaksbutiken uppe på hörnet stötte jag på hennes illustrationer för första gången i höstas. köpte med mig ett par stycken då och sen har det bara fortsatt. det översta är det allra senaste i samlingen, dessvärre har jag (eller Ebbe-Lou?) råkat sätta lite patina på det i hörnet. fast vad gör det om hundra år, egentligen. skavanker blir det ju på allting.

utifrån Liekes bilder sätter jag ihop en färgskala för Ebbes rum. tänker att den här kombinationen av nyanser är den finaste jag vet. lugn och sval men med starkare och mer dramatiska inslag. ungefär så som den där lilla, som ska bo i rummet.

i lördags var vi iväg och hämtade färg från Nordsjö, ute på Ekerö. så nu står här några hinkar som snart ska penslas och målas tomma. och jag längtar så, tills allting är sandpapprat och färdigt, tills jag får tiden att stå och måla nytt liv i väggar och skåp. som en sorts hyllning till sommaren, barndomen och hela livet.

vi börjar om, jag och rummet, vi börjar om.